Piquer: “Tenim tres reptes al davant, recuperar la veu al Parlament Europeu, fer un Congrés participatiu i ambiciós i construir Compromís”

4 de novembre de 2023

El Consell Nacional de Més-Compromís, màxim òrgan de la militància valencianista entre congressos, ha acordat celebrar el seu Congrés Nacional el 19 i 20 d’octubre del 2024 amb el clar objectiu de potenciar el debat entre la militància sobre el rumb que ha de prendre el partit en els pròxims quatre anys i ha aprovat el reglament precongressual amb 89 vots a favor, 9 abstencions i 16 vots en contra.

La data triada permetrà a l’organització afrontar amb garanties la pròxima campanya electoral per a les Eleccions Euopees de juny de 2024, una campanya que, des de Més-Compromís, consideren “clau per recuperar la veu valencianista a Brussel·les”.

La secretària general de Més-Compromís, Amparo Piquer, ha celebrat l’ampli suport al reglament precongressual, un reglament amb l’objectiu de fer un Congrés amb uns terminis que garantisquen una grandíssima participació de la militància. En aquest sentit, el reglament incorpora una novetat que suposarà un procés de debat amb la militància, previ a l’elaboració de la ponència política i estatutària.

En la mateixa línia, Piquer ha demanat que “el pròxim Congrés ordinari servisca de reflexió general perquè el projecte puga repensar-se en profunditat i acorde les millors estratègies per a recuperar el govern del País Valencià i els governs municipals”.

La secretària general de Més, també ha volgut tornar a posar èmfasi en la seua aposta per la construcció de Compromís com una força sòlida, ambiciosa i oberta a la societat. Piquer vol que el valencianisme polític esdevinga “la casa comuna de tota la gent que vol recuperar les institucions i impulsar l’imprescindible canvi polític al País Valencià”.

Més dona suport al poble Palestí

El Consell Nacional de Més ha aprovat una moció on mostra la seua solidaritat amb totes les víctimes civils d’aquest conflicte i denuncia el genocidi planificat a la Franja de Gaza per part de l’Estat d’Israel i els talls de llum, menjar i aigua a centenars de milers de persones.

Més ha condemnat les accions terroristes i els atacs contra població civil, tant per part de Hamàs com de l’estat d’Israel, i ha demanat que cessen immediatament els bombardejos a la Franja de Gaza que han matat milers de civils, entre els quals molts xiquets i xiquetes. A més a més, els valencianistes han exigit a l’estat espanyol la fi immediata del comerç d’armes amb Israel.