Piquer: “L’Aplec al Puig és el millor espai perquè els valencianistes ajuntem forces contra el pijor govern que ha tingut mai el País Valencià”

Més-Compromís celebrarà el diumenge 29 d’octubre la 46a edició de l’Aplec al Puig, amb el lema “En defensa pròpia”. Una jornada de política i festa carregada de simbolisme, que començarà amb la tradicional arribada de la marxa a peu que ix a les 8:00 h des de les Torres dels Serrans de València.

Ja en l’acte polític, els principals líders de Més i de Joves-PV s’adreçaran a la militància valencianista i repartiran els premis del partit. Aquest any les associacions premiades seran Soterranya, que amb el programa “Bicis per a tots” distribueix bicicletes a persones necessitades perquè puguen desplaçar-se per la ciutat, i Fonèvol, una associació feminista que té com a objectiu fomentar la participació de les dones en les festes de Moros i Cristians d’Alcoi en condicions d’igualtat.

A més a més, el premi Més d’Honor a la trajectòria política en el valencianisme serà per al castellonenc Josep Castell i per a la xativina instal·lada a Alacant, Carme Jorques. Castell, militant incansable de la Plana, va ser fundador d’Esquerra Independent de Castelló, una de les llavors que han portat al naixement de Més-Compromís. A més a més, els valencianistes volen reconéixer, també, la seua lluita LGTBI per fundar el primer moviment de defensa dels drets LGTBI al País Valencià.

Carme Jorques, per la seua banda, rep el premi per la incansable faena d’ampliació del projecte valencianista a les comarques de sud a través de l’art i la cultura. Jorques, catedràtica de Plàstica i Visual, ha treballat, any rere any, per ampliar la militància a les comarques del sud. Aquest fet l’ha portada a ser una artista molt reconeguda per al valencianisme polític, que ja li va atorgar el premi Miquel Grau de Compromís per Alacant, el 2022.

La secretària general de Més-Compromís, Amparo Piquer, ha convidat tots els valencianistes a participar de la festa del valencianisme polític i ajuntar forces i concentrar esforços contra el pitjor govern que ha tingut mai el País Valencià: “L’Aplec al Puig és part indestriable de la nostra condició de militants valencianistes. Fa 46 anys que ens reunim a l’esplanada del Monestir del Puig i és el lloc on, any rere any, ens reencontrem amb amics de lluites. Estic convençuda que enguany serà molt especial i serem molts els que demostrarem que el País Valencià és molt més que els governs del PP i VOX”.