Els equips encarregats de la redacció de la ponència Política i d’Estatuts han valorat “molt positivament” el resultat del procés de negociació amb les persones esmenants en el procés de debat previ a la celebració del 8é Congrés de l’organització valencianista aquest cap de setmana a la ciutat de València.

De les 284 esmenes presentades a les dues ponències, 190 -un 67% del total- han sigut objecte d’acord entre els autors de les esmenes i els equips ponents, bé incorporant-se directament al text, acordant la seua retirada o consensuant una redacció alternativa. Així, seran debatudes en el Congrés 94 esmenes, que representen únicament el 33% de les esmenes presentades originalment.

Ponència política

Per ponències, de les 142 esmenes presentades al document polític, l’equip ponent ha acceptat incorporar al document un total de 80 esmenes i ha aconseguit transaccionar-ne amb les persones esmenants 15, quedant 47 esmenes pendents per al debat al Congrés.

Segons el coordinador de la ponència política, Vicent Marzà, “estem molt satisfets d’haver aconseguit aquest alt nivell d’acord, el que demostra la voluntat de consens tant dels equips ponents com de les persones esmenants. Creiem que la nostra aposta per una actualització ideològica basada en un sobiranisme ampli que siga útil per a tots els valencians i les valencianes ha generat un debat molt enriquidor a l’organització”.

Ponència d’estatuts

Pel que fa a la ponència d’estatuts, també s’han presentat 142 esmenes, de les quals 26 han sigut acceptades, 45 transaccionades i 24 s’han retirat després d’un procés de diàleg entre esmenants i equip ponent. Al Congrés, per tant, es debatran les 47 esmenes restants.

Per a la coordinadora de la ponència d’estatuts, Maria Josep Amigó, “aquestes dades són un reflex de la maduresa de la nostra organització que és capaç de generar punts de trobada. Estic especialment satisfeta del gran nombre d’esmenes transaccionades en una proposta d’Estatuts que busca una estructura més oberta a la ciutadania, transparent i preparada per a afrontar els reptes del nostre temps”.

El debat de les 94 esmenes que han quedat pendents comence dissabte a les 12 hores i finalitze diumenge a les 13 hores.