El VIIIé Congrés Nacional del Bloc se celebrarà a partir de demà dia 26 i fins diumenge 27 a Fira València amb la presència de vora 800 delegats de la militància de l’organització valencianista, que triaran la nova direcció de la formació i votaran el canvi de nom de la formació a Més-Compromís. 

La celebració del Congrés Nacional del Bloc hauria hagut de celebrar-se el juny de 2020, però va ser ajornat per la situació sanitària a la nostra terra i les restriccions que se n’estaven aplicant en eixe moment. 

El procés precongressual del BLOC-Compromís va arrancar el dia 15 de març amb la publicació de les ponències estatutària i política, coordinades per Maria Josep Amigo i Vicent Marzà, respectivament, encara que abans ja s’havia fet la votació telemàtica per a la tria de la proposta de nou nom per al BLOC-Compromís en la qual va resultar vencedora la proposta Més-Compromís, que ara haurà de ser ratificada durant el VIIIé Congrés Nacional.

De les 284 esmenes presentades a les dues ponències, 190 -un 67% del total- han sigut objecte d’acord entre els autors de les esmenes i els equips ponents, bé incorporant-se directament al text, acordant la seua retirada o consensuant una redacció alternativa. Així, seran debatudes durante el Congrés 69 esmenes a la ponència d’Estatuts i altres 47 a la ponència política.

Els debats congressuals arrancaran dissabte pel matí amb l’elecció de la mesa i el debat i votació de l’informe de gestió de la secretària general, Àgueda Micó, i  a continuació, s’iniciarà el debat de les esmenes a la ponència d’Estatus, que inclouen la votació de canvi de nom de la formació a Més-Compromís. 

A les 13.30 s’inicia el termini per a la presentació de candidatures a la secretaria general, que se votara diumenge fins les 16.30 hores.

En principi està prevista la presentació de dues candidatures encapçales per l’actual secretària general, Àgueda Micó, que opta a la reelecció, i l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, respectivament.