Les persones assistents al VIII Congrés Nacional del BLOC han rebutjat l’esmena que demanava mantindre el nom BLOC Nacionalista Valencià i per tant passarà a dir-se Més – Compromís. La votació ha eixit avant amb 313 vots en contra de mantindré el nom BLOC Nacionalista Valencià i 244 a favor de l’antiga denominació. 

“Per una qüestió més emocional sempre hi ha gent que té reticències a fer el canvi de nom, però el nou nom servirà estratègicament per a ocupar un espai molt més ampli” ha reflexionat Àgueda Micó sobre el canvi de nom del BLOC a Més – Compromís. D’igual manera, Micó es mostra “satisfeta” i creu “que com va passar amb el BLOC, i anem assumint el nom com a propi, el canvi de nom ens farà créixer i ser més gent”. 

Per la seua banda, l’informe de gestió de la Secretària General, Àgueda Micó, que fa un repàs per la tasca realitzada durant estos 5 anys, ha comptat amb un suport majoritari de 366 vots a favor, 80 en contra i 29 abstencions. Micó valora “molt positivament haver rebut este suport tan ampli”. 

En este sentit Àgueda Micó ha explicat que “ha volgut deixar palesa la tasca que s’ha fet durant estos 5 anys, les diverses eleccions que s’han realitzat, el treball a nivell d’organització i el suport als col·lectius locals i comarcals; el que hem fet es ficar damunt la taula tota esta faena que ha permés consolidar el paper del valencianisme polític a les institucions”. 

Micó ha tingut també paraules per a la dificultat en què s’ha hagut d’afrontar estos 5 anys. “Han sigut 5 anys difícils, amb moltes eleccions i presencia a moltes institucions del País. Este fet ha provocat que l’Executiva Nacional haja tingut molta feina i, per això, és encara més satisfactori que una gran majoria haja donat suport a esta gestió”. 

El Congrés Nacional del Més-Compromís ha fet un minut de silenci en rebuig de les violències homòfobes i en solidaritat amb el jove de València, Èric, que fou agredit fa un parell de dies.