La candidatura ‘Força Poble Futur’ encapçalada per Àgueda Micó ha aconseguit la majoria de suports, amb un 61,7% (427 vots dels 692 emesos) , al VIII Congrés Nacional del BLOC, que s’ha celebrat este cap de setmana, i conduirà les regnes del nou partit Més – Compromís. Per la seua banda, la candidatura d’Àlex Ruiz, ‘Coratge’ ha aconseguit el  36,7% (254 vots dels 692 emesos) de suports de les persones delegades del Congrés Nacional. 

Al seu discurs com a nova Secretària General del Més – Compromís, Micó ha assegurat “que des de demà de matí l’Executiva Nacional començarà a treballar per tal de ser digna de cadascuna de les persones militants de Més – Compromís i de cada valenciana i valencià. Digna de totes les persones que van vindre abans que nosaltres i digna dels que vindran després”. I ha afegit que “allà on estiga el Més – Compromís i Compromís hi haurà persones valentes que impulsen polítiques transformadores, al servici de la majoria. Allà on hi haja el Més – Compromís tindrem la defensa insubornable dels interessos del poble valencià”. 

A més, Micó ha dit que “volem ser MÉS forts per a fer més fort Compromís” i s’ha adreçat als companys de coalició presents amb estes paraules “juntes pintarem somriure taronja a tots els racons del nostre País Valencià”. 

La nova executiva de Més – Compromís estarà encapçalada per Àgueda Micó com a Secretària General i en esta àrea l’acompanyaran la presidència del partit que seguirà recaiguent sobre Enric Morera i per les tres coordinacions que han d’ajudar a Micó en la tasca Executiva. Maria Josep Amigó exercirà la coordinació organitzativa; Vicent Marza, la coordinació política; i Amadeu Mezquida, la coordinació estratègica. 

L’àrea d’organització i finances estarà dirigida per Amparo Piquer (Rafelbunyol). En esta àrea l’acompanyaran Miquel Alèixit (Beniredrà) com a secretari de Finances, Conxa del Ruste (Pego) com a secretària de Transparència, Sergi Vidal (Potries) com a secretari d’Implantació, Mari Laviós (Altea) com a secretària d’Acció Territorial i Lluismi Campos (Quart de Poblet) com a secretari de coordinació amb Compromís. A més com a novetat l’àrea d’Organització hi haurà 6 parelles de persones que exerciran tasques de coordinació territorial, d’enllaç directe amb l’Executiva Nacional. A les comarques del Nord exerciran esta tasca Ignasi Garcia (Castelló de la Plana) i Paula Cerdà (Vinaròs); Als Camps i Hortes, Dolors Gimeno (Catarroja) i Iris Marco (la Pobla de Vallbona); a la ciutat de València, Alba Encinas (València) i Ferrran Puchades (València); les Comarques Centrals Nord les coordinaran Ivà Bonet (Gandia) i Mariam Varea (Gavarda); les Comarques Centrals Sud, Maria José Garcia (Dénia) i Gerard Fullana (Xaló); finalment, Lluc Sirvent (Xixona) i Berta Galiana (Novelda) coordinaran les comarques del Sud. 

Vicent Martínez (Castelló de la Plana) dirigirà l’àrea d’estratègia amb Carlos Villodres (València) que serà secretari d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Idoia Arreaza (Alaquàs) amb el càrrec de secretària d’Estudis i Demoscòpia i Pablo Bellver (Massamagrell) com a secretari d’Acció Política. 

L’àrea de Comunicació la seguirà dirigint Vicent Pons (l’Olleria – València) amb Laura Castillo (les Useres) com a secretària de Comunicació Institucional, Víctor Medina (Torrent) exercirà el càrrec de secretaria en Noves Tendències Comunicatives i Laura Ribera (Benifaió), secretària en Producció Comunicativa. 

Marian Campello (Elx) dirigirà l’àrea d’Acció Política amb Raquel Durbà (Puçol) com a secretària de Mobilització i Activisme, Pau Torregrossa (la Torre de les Maçanes) en el paper de secretari de Moviments Socials, Ferran Barberà (Guadassuar) com a secretari de Convencions Nacionals i Formació i, finalment, Nathalie Torres (Xeraco) que exercirà de secretari de Polítiques Públiques i Sectorials. 

L’àrea d’Institucional estarà dirigida per Reis Gallego (Xàtiva) amb Joan Baldoví (Sueca) com a secretari de Política Estatal, Fran Ferri (Canals) com a secretari de Política Nacional, Adrià Sisternes (Canals) com a secretari de Política Internacional i, finalment, Raquel Tamarit (Sueca) com a secretària de relacions amb el Consell.

Finalment, l’aposta pel Municipalisme recau sobre Ali Izquierdo (Gandia) amb Josep Manel Moret (Xirivella) com a secretari d’Assessorament Municipal, Josep Miquel Moya (Gandia) com a secretari de Pactes Municipals i Balma Llansola (Vila-real) com a secretària  de Polítiques Municipals. 

Consellers Nacionals i òrgans estatutaris

Al Congrés Nacional també s’han triat 56 membres per al Consell Nacional. Entre els membres triat per Congrés Nacional per a formar part del Consell Nacional estan Joan Baldoví, Clara Ferrando, Maria Josep Amigó, Vicent Marzà, Nathalie Torres, Dolors Gimeno, Délia Amorós, Enric Nomdedéu, Anna Perpinyà, Raquel Tamarit, Helena Malonda, Ioana Sintimbrean, Mariai Talens, Marta Baeza, Empar Chulià, Gerard Fullana, Balma Llansola, Natxo Bellido, Amadeu Mezquida, Fran Ferri, Toni Montesinos, Elena Aris, Manuela Faus, Ruth Martínez, Albert Sebastià, Vicent Muñoz, David Belda, Jesús Pla, Magda Mengual, Miquel Torres, Carmen Badia, Àlvar Cuevas, Pau Ferrando, Àlex Cucala, Vicent Granel, Josep Castiñena, Albert Furió. Mónica Álvaro, Ricard Chulià, Teresa Garcia, Laura Morant, Núria Vidal, Jordi Sebastià, Consuelo Tomàs, Mari Carmen Ronda, Anna Dolors Batlle, Jordi Davó, Raquel Pons, Sergi Ferrús, Anna Bellver, Carlos Galiana, Elies Ibáñez, Israel Palma, Higi David i Jaume Berenguer. 

El Congrés també ha triat els membres de la Comissió Reguladora de Comptes que estarà formada per Francesc Gamero, Imma Orozco i Anabel Palau i també la Comissió de Garanties Estatutàries de la qual formaran part Analia Juan, Xavier Hervàs, Noelia Alberola, Facund Puig i Josep Riera. 

Entitats convidades a la cloenda

A la cloenda han assistit els partits companys de Compromís com Iniciativa del Poble Valencià – Compromís amb la representació de Mónica Oltra i Miquel Real i la presència de Verds Equo amb Juan Ponce i Natxo Serra. Joan Ribó ha intervingut per vídeo a l’acte de cloenda. 

També han assistit partits germans de fora del País Valencià com el vicepresident del bureau de l’Aliança Lliure Europea, Nando Fuentes; la secretària general de Eusko Alkartasuna, Eba Blanco; Neus Truyol, secretària de relacions polítiques de Més per Mallorca; el coordinador general de Més per Menorca, Damià Moll; Gregorio Briz, secretari de Relacions Polítiques de la Chunta Aragonesista; Iñigo Errejon i Emilia Sánchez de Más Madrid; Héctor J. Laguier de la Izquierda Andalucista; Andalucía por el sí amb Modesto González, coordinador nacional i Justo Alisenda, coordinador nacional d’organització; Luis Alberto Campos, secretari d’Acció Territorial de Nueva Canarias i Dunia Esther González, també de Nueva Canarias. Finalment d’Esquerra Republicana han assistit Jaume Ferrà i Elo Chamarro. 

A l’acte de tancament han assistit també companys del Botànic com Manolo Mata i Jose Muñoz del PSPV, Pilar Lima i Carles Fons de Podem, Rosa Pérez i Carles Fons d’Esquerra Unida del País Valencià, a més d’entitats de tota mena com Escola Valenciana, Unió de Llauradors, Acció Cultural del País Valencià, Intersindical, CCOO del País Valencià, UGT del País Valencià, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, la Fundació Nexe, ACV Tirant, Xúquer Viu, l’Associació de Juristes Valencians, Rodant bicimissatgeria, la Plataforma per la Llengua i la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.