La Comissió Organitzadora del Congrés del BLOC (COC) s’ha reunit este matí d’urgència a través de videoconferència, seguint les directrius de les autoritats sanitàries, per tal de prendre la decisió de paralitzar durant dues setmanes el procés precongressual. A la reunió han participat els membres de la COC i també las Secretària d’Organització del BLOC, Amparo Piquer, en representació de l’Executiva Nacional.

Segons Elena López, “este ajornament es produïx donat el caràcter assembleari del BLOC. És un precongrés complex que suposa la realització de moltes reunions presencials per a debatre i deliberar democràticament per tal d’arribar a consensos. La redacció de les ponències esta en la fase final i després de l’entrega a la militància caldria posar en marxa el procés informatiu presencial a les assemblees comarcals i els processos de debat i esmenes a nivell local i comarcal, que també són reunions presencials. Ara cal fer cas de les autoritats sanitàries i de salut pública i limitar-ne les reunions”.

A més, afig López, “demà mateix havia de començar la votació per a la tria d’un possible nou nom per al partit i trobem que este context no és el més adequat per dur a terme esta votació”.

Per tant, la COC i l’Executiva Nacional del BLOC han consensuat l’ajornament del procés precongressual i s’han emplaçat a reunir-se en dues setmanes per decidir quin és el futur del VIIIé Congrés Nacional, o bé es seguix amb el procés o bé s’ajorna per a després de l’estiu.