Les joventuts de Compromís aprofiten el seu V Congrés Nacional per  apostar per “la unitat de Compromís i crear estructures comunes, estables i democràtiques”

Joves PV – Compromís ha escollit, amb 115 vots a favor i 23 en contra, Joan Guanter, com a secretari general de la formació per als pròxims dos anys. Guanter, regidor d’Alfara del Patriarca de 21 anys i estudiant de dret i polítiques, vol que “JovesPV siga la casa comuna de tots els joves de Compromís i que es superen les barreres dels partits i es creen estructures comunes estables i democràtiques”.

Durant V Congrés Nacional, celebrat a Vilanova d’Alcolea (Castelló), Guanter han defensat que per fer fora Mazón i el seu equip d’impresentables de la Generalitat cal una oposició contundent des de les institucions i des dels carrers. I per a aconseguir-ho necessitem la força dels alcaldes, regidors i diputats joves de tot el País Valencià”.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha explicat que està molt orgullós dels joves de Compromís i ha advertit que “tornar a governar les institucions no serà un camí fàcil, però és imprescindible o ens destruiran com a poble”.

Àgueda Micó, la portaveu de Compromís al Congrés, ha demanat als joves que facen força perquè Compromís torne a governar en 2027 els ajuntaments i la Generalitat valenciana: “El PP i VOX són l’enemic de la justícia social i del benestar de les valencianes i valencians. Som l’alternativa a eixe govern d’incompetents, corruptes i antivalencians”.

La secretària general de Més-Compromís, Amparo Piquer, en la seua intervenció ha definit JovesPV com l’espill on s’han de mirar els partits de Compromís per a configurar un espai fort, amable i unit on càpiga tot el món, vinga d’on vinga”. “Fa 10 anys vau entendre que havíeu de superar la vostra pròpia marca, per a obrir-vos i arribar a més gent del País Valencià i vau construir, amb valentia i constància, un espai amable on militar en el valencianisme polític. Gràcies per ser la porta d’entrada més bonica de Més i de Compromís”, ha agraït Piquer.

En la mateixa línia, l’anterior secretaria general de JovesPV, Isa Llobell, ha reivindicat la manera de treballar de JovesPV: “Hem de continuar marcant-li el camí a Compromís, estic orgullosa d’haver aconseguit el nostre principal repte, que quasi la meitat de les noves afiliacions siguen dones. Ara toca feminitzar també Compromís, perquè siga un vertader reflex de la societat valenciana”.

JovesPV ha rebut el suport d’altres partits agermanats de l’estat com Mallorca Nova, Joves Ecosocialistes, Jovent Republicà, Jóvenes Más Madrid, Galiza Nova, Gazte Abertzaleak i EFAY i d’entitats com el Consell Valencià de la Joventut, Acció Cultural PV, ACV Tirant i Intersindical.