Més – Compromís, partit membre de Compromís, ha celebrat hui a València la plenària de la seua primera Convenció Nacional. En este cas, el partit valencianista ha volgut tractar des de diferents vessants el tema de l’energia i va realitzar 4 taules rodones sobre Energia i Treball a Sedaví (Horta Sud); Energia i Territori a Borriol (Plana Alta); Energia i Joventut a la Trobada Nacional de Tardor de Joves PV a Benicàssim (Plana Alta) i Drets Energètics a Elx (Baix Vinalopó). 

Amb les dades recollides a estes taules rodones, Més – Compromís ha volgut recollir totes les propostes per a treballar-les a 3 tallers temàtics i, després de la ponència de David Ribó, expert en sistemes i polítiques energètiques; ha realitzat la seua plenària coordinada per Vicent Marzà i Maria Josep Amigó de la qual eixirà un document obert a tota la gent del País Valencià. 

La Secretària General de Més – Compromís, Àgueda Micó, ha destacat “la importància dels mecanismes de participació de la militància en la construcció constant d’una ponència política viva i que evoluciona dia a dia de la mà d’expertes i experts en la matèria, de casa i fora de casa. Som una organització que escolta totes les veus per oferir al País Valencià les millors ferramentes per a afrontar els reptes del dia a dia”. 

Per la seua banda, el Coordinador Polític de Més – Compromís, Vicent Marzà, ha destacat que “els reptes de present i futur en energia al País Valencià passen per dotar d’importància als ajuntaments en la gestió de l’energia i com les comunitats energètiques locals poden oferir un bé públic, sense que les grans empreses energètiques s’enduguen grans beneficis mentre el preu de la llum no para de pujar”. 

Maria Josep Amigó, Coordinadora Organitzativa de Més, en el mateixa línia que Marzà ha posat de relleu el paper “central que exerceixen, i han d’exercir més encara, els municipis i entitats locals menors del País Valencià. No pot ser que les grans empreses destruïsquen el paisatge de l’interior per oferir energia a la costa i els nuclis urbans. Calen energies renovables però des de Més – Compromís considerem que les macroplantes solars i eòliques no són una solució si destruïxen el nostre territori”. 

Esta Convenció Nacional està col·laborada amb l’Aliança Lliure Europea, partit europeu del qual Més – Compromís en forma part.