El diputat de Compromís en les Corts, Silverio Tena, ha presentat per registre una sèrie de preguntes adreçades a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, relatives a la confrontació amb les persones que integren el cos de formadors i formadores de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), donat el conflicte sobre els impagaments als instructors per part de la Conselleria.

Segons Tena, “des de Compromís volem saber els motius pels quals s’han produït els impagaments que han provocat algunes dimissions d’instructors  de l’IVASPE, encarregats de la formació dels i les policies. I també com ha afectat esta situació a l’inici de curs, així com quines són les solucions previstes per la Conselleria que dirigeix Gabriela Bravo per tal de resoldre-ho”.

“Cal buscar solucions ja, perquè la formació de la policia és fonamental donat el seu treball essencial per a la societat. S’ha de garantir una formació de qualitat per fer de l’IVASPE un centre de referència en la formació dels i les agents de policia. Això vol dir que és necessària una formació adequada i, per descomptat, que els i les formadores tinguen les condicions laborals i salarials que els corresponen”.

“Des de Compromís confiem en una solució dialogada i ràpida perquè no afecte al desenvolupament dels cursos de formació de la Policia”, ha conclòs Silverio Tena.