L’Aliança Lliure Europea (ALE) reunix esta setmana els seus diputats i diputades al Parlament Europeu i al Comité de les Regions. Hi participa també la seua executiva permanent, de la qual Fernando Fuente n’és Vicepresident en representació de Més-Compromís.

La trobada té lloc a Bàstia, Còrsega, amb l’objectiu de planificar i prioritzar les línies de treball de la federació europea en els propers anys de legislatura. Entre estes, destaca la necessitat de lluitar contra l’emergència climàtica i de guanyar sobiranies per enfortir el projecte europeu.

Fuente ha sol·licitat la posada en marxa d’una estratègia macro-regional per la preservació de la biodiversitat i la protecció dels espais naturals de la Mediterrània. Al seu torn,  Lorena López de Lacalle, presidenta de l’ALE, ha recordat que “la gestió local i coordinada és clau per encarar els reptes compartits que tenim al davant”.

També hi ha participa Adrià Sisternes, coordinador de l’Aliança Lliure Europea i secretari de Política Internacional de Més – Compromís, qui ha defensat la urgència de democratitzar les institucions europees i de construir un projecte comú més just i social. “No podem tenir un club d’estats que ens dona l’esquena. Volem una Europa de pobles solidària i orgullosa de la seua diversitat”, ha declarat. 

Amb la seua participació, Més-Compromís reivindica la seua visió internacionalista i reforça els seus vincles en l’espai euromediterrani. No debades, la Presidenta de l’Assemblea Corsa, Marie-Antoinette Maupertuis, ha reconegut la tasca del valencianisme al govern de la Generalitat i les Corts Valencianes.