La Comissió Organitzadora del Congrés del Més ha destacat que “la participació i el debat en este Congrés de la militància serà clau per construir una organització capaç de recuperar el govern de la Generalitat i els governs municipals”

1.670 valencianistes triaran el 19 i 20 d’octubre la pròxima direcció de Més-Compromís i el full de ruta estratègic i polític per als pròxims quatre anys. Així ho ha fet oficial la Comissió Organitzadora del Congrés de Més (COC), després de tancar-se el cens d’inscripcions.

Les comarques amb més inscrits han estat la Safor-Valldigna, amb 306 persones inscrites; l’Horta Nord, on participaran 209 valencianistes, i l’Horta Sud, amb 131 valencianistes apuntats. La mobilització a la ciutat de València, que pel gran volum de militància té consideració de comarca per als òrgans interns del partit, també ha sigut ressenyable, amb 155 inscrits. La segueixen de prop la Vall d’Albaida, que en té 123, i la Plana Alta-l’Alcalatén, que en té 121.

Fregant el centenar de militants apuntats està la Marina Alta, amb 94 persones inscrites, i la Plana Baixa-l’Alt Millars, amb 76 valencianistes apuntats. A prop de la cinquantena en trobem l’Alacantí, amb 57; l’Alcoià-el Comtat-les Foies, amb 46, i la Marina Baixa, amb 45. La Ribera Alta amb 106 i la Ribera Baixa amb 48.

La COC ha destacat que els 1.670 militants tindran una gran responsabilitat la capacitat per debatre i decidir el futur de l’organització “un moment clau per a la construcció de Compromís com a un partit de partits fort, unit i plural”. “Tenim el repte de renovar els nostres òrgans i estratègies polítiques per fer de Compromís una formació gran, cohesionada i plural que ens permeta recuperar el govern de la Generalitat i els governs municipals. La participació i el debat en este Congrés de la militància serà clau”.

Pel que fa a la resta de comarques, també participarà en el Congrés de Més militància de l’Alt Vinalopó-el Vinalopó Mitjà-les Valls del Vinalopó, amb 10 inscrits; del Baix Vinalopó-el Baix Segura, amb 16 persones al cens; de l’Alt Maestrat-el Baix Maestrat-els Ports, amb 22 valencianistes; La Costera, la Canal de Navarrés amb 27 valencianistes, del Camp de Túria-els Serrans-el Racó d’Ademús, amb 37, i del Camp de Morvedre i l’Alt Palància, amb 41 inscrits.