L’acord haurà de ser ratificat per tota la militància de Compromís en un referèndum virtual

13 d’abril del 2024

El Consell Nacional de Més-Compromís ha aprovat, amb 95 vots a favor, 6 abstencions i 14 vots en contra, l’acord per a concórrer amb Sumar a les pròximes eleccions europees del 9 de juny, que suposa que el representant de Compromís ocuparà el tercer lloc de la llista, garantint així, segons pronostiquen les enquestes, un eurodiputat per a la coalició valencianista.

Este acord haurà de ser ratificat per tota la militància en una consulta que s’iniciarà dissabte 13 d’abril fins dilluns 15. La pregunta serà: “Estàs d’acord en que Compromís signe una coalició electoral ampla i plural, anàloga a l’aprovada per les eleccions generals, amb marca pròpia al País Valencià, ocupant el 3r lloc de la candidatura i que la persona de Compromís eurodiputada s’adscriga a la família europea Verds-ALE?

Els termes de l’acord són:

•⁠ ⁠Programa electoral comú que incloga com a compartides les reivindicacions del País Valencià.
•⁠ ⁠⁠Campanya territorialitzada
•⁠ ⁠La candidatura al País Valencià s’anomenarà Compromís-Sumar
•⁠ ⁠Compromís ocuparà el 3r lloc de la llista electoral ⁠
•⁠ ⁠La persona que resulte electa de Compromís s’adscriurà al grup parlamentari europeu de Verds-ALE.

Reglament de primàries

Compromís farà primàries obertes a la ciutadania després que el Consell Nacional haja donat el tret d’eixida. El procés començarà el pròxim dilluns on la ciutadania podrà inscriure’s per a participar i amb la presentació de precandidatures. A partir del dissabte, dia 20, les persones candidates podran realitzar la seua campanya de primàries. Tot el procés conclourà el 25 i 26 d’abril amb la votació telemàtica per a finalitzar el dissabte 27 amb la votació presencial.