La Comissió Organitzadora del Congrés (COC) del BLOC-Compromís ha anunciat a la militància que el VIIIé Congrés Nacional de l’organització valencianista se celebrarà el 26 i 27 de juny de 2021 a FiraValència al cap i  casal. La celebració del Congrés Nacional hauria hagut de celebrar-se el juny de l’any passat però va ser ajornat per la situació sanitària a la nostra terra i les restriccions que se n’estaven aplicant en eixe moment. 

La presidenta de la COC, Elena López Blat ha assenyalat que “la tria d’un espai ha estat molt complicada per les restriccions d’aforament i perquè des de la COC estem tenint ben presents les mesures sanitàries per tal de poder-nos reunir amb totes les garanties”. 

El procés precongressual del BLOC-Compromís va arrancar el dia 15 de març amb la publicació de les ponències estatutària i política, encara que abans ja s’havia fet la votació per a la tria de la proposta de nou nom per al BLOC-Compromís en la qual va resultar vencedora la proposta Més-Compromís. Actualment, hi ha en marxa la presentació d’esmenes a les ponències i el reglament congressual i les assemblees comarcals per a la tria de delegats, fins al 16 de maig, i presentació d’esmenes conjuntes, fins al 14 de maig. 

A partir d’eixe moment les persones redactores de les ponències es posaran en contacte amb els esmenants per a arribar a un acord o deixar les esmenes vives per al congrés fins al 4 de juny. Finalment, el Congrés Nacional del BLOC-Compromís se celebrarà els dies 26 i 27 de juny, sent el diumenge el dia que es realitzen les votacions.