L’eurodiputat de Compromís, Vicent Marzà, organitzarà dijous i divendres unes jornades de treball amb eurodiputats i representants d’altres països amb l’objectiu de donar a conéixer els impactes negatius que suposaria l’ampliació del port de València

Entre els assistents a la trobada es troben les eurodiputades Diana Riba (ERC) i Ana Miranda (BNG), la presidenta de l’Aliança Lliure Europea, Lorena López de Lacalle, així com altres representants d’organitzacions polítiques de Gal·les, Escòcia, Alemanya, Eslovènia o Finlàndia, entre d’altres. També hi serán els exeurodiputats Jill Evans i Jordi Solé, i l’actual secretari general de l’ALE, Roccu Garoby.

Durant la visita, la delegació es reunirà amb els estibadors i la Comissió Ciutat-Port per a conéixer de primera mà els detalls del projecte d’ampliació del dic nord i les seues implicacions sobre les platges del sud de la ciutat. Posteriorment, es desplaçaran a l’Albufera per visualitzar la importància mediambiental de l’aiguamoll com a regulador climàtic, així com el valor de la seua biodiversitat.

“Vam dir que faríem d’altaveu del País Valencià a Europa. I això és el que estem fent”, ha explicat Marzà. “Com a eurodiputat, he assumit el compromís de donar visibilitat a la realitat que vivim i aquestes jornades són l’exemple de com podem teixir aliances que ens permeten frenar aquestes polítiques destructives”.

A més, els eurodiputats mantindran una reunió amb la Unió Llauradora i Ramadera per a conéixer els reptes als quals s’enfronta l’agricultura valenciana. En aquest sentit, Marzà ha destacat que “Europa ha d’entendre que l’agricultura és clau per a la nostra supervivència. No podem seguir important arròs de Vietnam o Tailàndia mentre mor el nostre camp.”

La jornada conclourà amb una conferència a la Casa Fuster de Sueca, a les 18:30, centrada en el paper polític de les nacions sense estat i la influència que aquestes poden exercir en el nou mandat de la Comissió Europea. “És el moment de reforçar la nostra veu a Europa i de construir aliances amb altres territoris que comparteixen la nostra lluita per la sobirania, la sostenibilitat i els drets socials”, ha afirmat Marzà.